Alegerea ramelor de ochelari

Invata cum sa alegi corect ramele ochelarilor de vedere, tinand cont de forma fetei!

Forma fetei: Ovala

Forma ovala este forma ideala, avand proportii perfecte si o armonie a trasaturilor care nu impune restrictii in alegerea ramelor potrivite. Barbia este mai ingusta, fruntea ocupa o treime din chip, iar pometii sun bine evidentiati.

Ramele potrivite

Opteaza pentru ochelari cu rame geometrice, de preferinta rectangulare, care estompeaza definitia trasaturilor si echilibreaza proportiile.

Forma fetei: Rotunda

Forma rotunda se traduce prin obrajii plini, barbia rotunjita si un echilibru intre axele fetei. Pentru ca lungimea este aproape egala cu latimea, nu exista unghiuri definite.

Ramele potrivite

Incearca forme geoemetrice cu unghiuri ascutite, precum ramele cat eyes. Acestea alungesc fata, atragand atentia asupra fruntii. Ramele rectangulare reprezinta, de asemenea, o optiune, intrucat subtiaza trasaturile pline ale pometilor.

 

Forma fetei: Patrata

Forma patrata se caracterizeaza printr-un maxilar si barbie pronuntate si o frunte lata.  Din punct de vedere geometric, trasaturile se remarca prin particularitatile rectangulare ale extremitatilor.

Ramele potrivite

Cele mai recomandate pentru forma patrata sunt ramele cu colturile rotunjite, care atenueaza geometria fetei. Pentru un look original, poti incerca ramele in forma de fluture, un model hibrid intre cat eyes si oval.

Forma fetei: Diamant

Fata in forma de diamant se remarca prin pometii foarte bine conturati, prea evidentiati in raport cu barbia si frunte, care urmeaza o linie fina, restransa ca intindere. Acest dezechilibru trebuie corectat prin ramele alese.

Ramele potrivite

Opteaza pentru rame ovale, care incearca sa reface echilibrul proportiilor, estompand pometii. Ramele cat eyes accentueaza zona fruntii, mizand pe reconstituirea armoniei intre zona superioara si cea a obrajilor.

 

Forma fetei: Inima

Fata in forma de inima este deosebit de pronuntata in zona fruntii si a pometilor, in timp ce barbia este foarte ingusta.

Ramele potrivite

Opteaza pentru rame inguste, care atenueaza dimensiunile fruntii.